Dossier Aanslagen Brussel

"Iedereen komt op z'n pootjes terecht"

Vandaag zijn Melanie Mertens Polak, een leerlinge van het Sint-Ritacollege en Mark De Wit te gast in de extra VTM NIEUWS-uitzending over de Nationale Hulde voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Beide waren ze getuigen van de gruwel die plaatsvond op de luchthaven in Zaventem. Vandaag, twee maanden later, gaat het goed met hen. "We komen weer op onze pootjes terecht", zegt Melanie.

De hele klas van Melanie kon niet aanwezig zijn vandaag op het paleis en daarom is ze blij dat ze haar verhaal bij ons kan doen, want zo maakt de klas toch deel uit van de herdenkingsplechtigheid. Met Melanie gaat het goed, al zijn er soms nog moeilijke momenten. "Een tijdje geleden hadden de buren een feestje en schoten ze onverwachts vuurwerk af. dat was uiteraard moeilijk voor mij omdat het allemaal herinneringen terugbracht. Dat was even een moment van paniek", vertelt ze.

Mark De Wit heeft gedoken voor zijn leven tijdens de aanslagen. "Het dagelijkse leven gaat goed", zegt Mark. "Ik ben blij dat ik een week nadien al ben beginnen werken, dat verlegt de focus. Maar als die focus wegvalt, word je plots overvallen door emoties. Ik ben onlangs beginnen huilen op een familiefeest, iets wat ik nooit doe eigenlijk. Een herdenkingsplechtigheid helpt ook echt," geeft Mark aan. "Het helpt ook om met andere slachtoffers te praten en dat zorgt voor troost. Je weet dat je niet alleen staat en je deelt hetzelfde lot en dat helpt."

Bekijk ook: