Luipaardjes geboren in Bellewaerde

In Bellewaerde in Ieper zijn zonet drie amoerluipaardwelpjes geboren. Het eerste welpje kwam er om 6 uur, het tweede een kwartier later, het derde nog een kwartier later. De moeder, Vlada, is haar jongen op dit moment aan het proper likken.

De amoerluipaarden nemen deel aan een internationaal kweekprogramma, want ze zijn met uitsterven bedreigd. Er leven er maar 70 in het wild meer. Het is de bedoeling dat de jongen, als ze volgroeid zijn, worden uitgezet in een natuurreservaat in Rusland. De jongen zijn in goeie gezondheid. Een naam hebben ze voorlopig nog niet.

Het amoerluipaard Vlada raakte zwanger tijdens een ‘Valentijnsweekend’, het moment waarop Vlada alleen werd gelaten met een mannelijke luipaard om te kunnen paren. Vlada zou zwanger kunnen zijn van één of zelfs twee welpen. Het amoerluipaard is tussen de 90 en 105 dagen zwanger.

De amoerluipaarden maken deel uit een kweekprogramma European Association for Zoos and Aquaria. De nakomelingen, die geboren worden in dierentuinen, worden terug het wild ingestuurd.

Volg live de geboorte:
In Vlada's kooi zijn vier webcams geplaatst en haar bevalling wordt live uitgezonden via Youtube.

Bekijk ook: