Coucke nog niet vrijuit bij Perrigo

Farmabedrijf Perrigo lijkt steeds meer van plan Marc Coucke persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor de problemen bij Omega Pharma. Vandaag vond een algemene aandeelhoudersvergadering plaats bij Omega Pharma, waar bleek dat moederbedrijf Perrigo geen kwijting wil verlenen aan Coucke en zijn vroegere financieel directeur Barbara De Saedeleer. Daarmee zeggen ze eigenlijk dat Coucke en De Saedeleer hun werk vorig jaar niet goed hebben gedaan.

Coucke werd enkele weken geleden al opzij geschoven bij Perrigo. Het Amerikaanse bedrijf vindt dat ze veel te veel betaald hebben voor Omega Pharma. Een week geleden voerden ze daarom een waardevermindering door van 410 miljoen euro. In totaal werd al 570 miljoen afgeboekt op de overname, waardoor Perrigo dus toegeeft ruim een half miljard te veel betaald te hebben.

Perrigo heeft nog plannen
Perrigo laat niet in zijn kaarten kijken. Op een obligatiehoudersvergadering, die amper 15 minuten duurde, mochten geen vragen gesteld worden en werden geen interviews gegeven.. Ze zijn wel degelijk iets van plan. Eén optie is dat ze een deel van het overnamebedrag niet zouden uitbetalen. Er is namelijk een deel van het bedrag op een geblokkeerde rekening gezet. Dat geld zou enkel vrijkomen, mochten er geen problemen opduiken. Een andere optie is dat ze hem persoonlijk aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen, maar dat is zeer moeilijk. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Karen De Vis.

Bekijk ook: