Zaterdag zomer, zondag herfst

Morgen, zaterdag, worden er temperaturen verwacht van 24 graden Celsius. Al moeten we niet té euforisch worden, want 's avonds komen er alweer onweerswolken opzetten. In elk geval kan het verschil met zondag niet groter zijn: dan krijgen we opnieuw een regenachtige en frisse dag.

De zomerkleedjes mogen zaterdag dus uit de kast, maar weerman Frank Duboccage waarschuwt wel dat het niet altijd zonnig zal zijn. "Mensen associëren dat snel: als het warm is, dan is het ook zonnig. Dat is niet het geval want af en toe zullen er veel wolken zijn. Maar terrasjesweer, dat moet wel lukken", legt hij uit. Barbecueweer wordt het ook - al kan je best 's middags de worsten al op de grill leggen, want 's avonds voorspelt Duboccage onweer.

Zondag: veel regen
Ondanks de bewolking moeten we toch écht genieten zaterdag, want zondag zijn de hoge temperaturen alweer verdwenen. "Dan is het een heel ander verhaal: we mogen ons verwachten aan veel buien en het wordt een pak frisser. Dus als je iets kan plannen, doe het dan zaterdag en niet zondag", aldus de weerman.