[POLL] Gescheurde jeans op school? Omkleden!

De Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie in Sint-Niklaas verbiedt het dragen van een gescheurde jeans op school. Leerlingen die de regels overtreden, worden huiswaarts gestuurd of moeten een alternatief zoeken, zoals turnkledij of reservekledij van de school.

De gescheurde jeansbroek wordt steeds populairder op scholen. Toch vindt directrice An Van Haut niet dat haar school daar rekening mee moet houden. “Het is niet omdat het de nieuwste modetrend is dat we het niet kunnen verbieden. Als het dragen van een badpak de mode zou worden, dan zouden we dat ook verbieden. Wij vinden het als school belangrijk dat de leerlingen besef krijgen van normen en waarden. We willen niet dat ze allemaal zomaar meehollen met de nieuwste modetrend.”

Crevits: “Scholen mogen zelf beslissen”
Een school mag weldegelijk gescheurde broeken verbieden, Iedere school beslist dat zelf. Dat zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits. “Het is vooral van belang dat je goede afspraken maakt. In scholen waar kledijvoorschriften samen met de leerlingen tot stand komen, wordt dat beter begrepen. Als je natuurlijk midden in het jaar een brief stuurt dat bepaalde zaken niet meer toegelaten zijn, dan is dat ook wel wat vervelend en kan dat tot vragen leiden bij leerlingen of ouders.”

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be