Dossier Aanslagen Brussel

Abrini reconstrueert aanslag op Zaventem

Het gerecht heeft gisteren een reconstructie gehouden van de aanslag die op 22 maart plaatsvond op de luchthaven in Zaventem. In de namiddag startte de wedersamenstelling in Schaarbeek, later op de avond trok de karavaan naar de luchthaven. Hoofdverdachte Mohamed Abrini was zowel 's middags als 's avonds aanwezig. 

Mohamed Abrini zou besloten hebben om mee te werken met het onderzoek. Hij moest in Schaarbeek aan de speurders tonen hoe hij samen met kamikazes Ibrahim El Bakraoui en Najim Lachraaoui op 22 maart vanuit hun safehouse aan de Max Roosstraat de taxi naar de luchthaven nam. 

Abrini en zijn kompanen duwden drie koffers met spijkers en TATP-springstof in de taxi. Twee koffers bleven achter in het appartement omdat er geen plaats meer was.

Omstreeks 22.00 uur gisteravond verplaatste de reconstructie zich naar Brussels Airport. De reconstructie vond zo laat plaats omdat er dan weinig vliegverkeer en bijgevolg weinig passagiers op de luchthaven aanwezig waren. Er was op voorhand gekozen om niet te veel figuranten in te zetten voor de reconstructie. De bedoeling was alleen maar om te kijken in welke mate de verhoren overeenkomen met deze reconstructie.