Toch schorsing na blunder ‘Abdeslamtip’?

Het Comité P, dat de politiediensten in ons land controleert, is klaar met zijn onderzoek naar de manier waarop de politie van Mechelen is omgesprongen met informatie over Salah Abdeslam. Er was informatie over zijn mogelijke schuilplaats in Molenbeek, maar die is tegengehouden door de korpschef. Mogelijk wordt hij daarvoor vervolgd.

De korpschef van Mechelen, Yves Bogaerts, komt in nauwe schoentjes. Er liep bij het Comité P een onderzoek waarom Bogaerts in december van vorig jaar belangrijke informatie over Salah Abdeslam tegenhield, op dat moment de meest gezochte terrorist van Europa. Die informatie bevatte de naam en het adres van de familie in de Vierwindenstraat in Molenbeek waar Abdeslam drie maanden later is gearresteerd. Op een persconferentie in maart verdedigde Bogaerts zich nog.

Het Comité P is klaar met zijn rapport en het bevat elementen die nu ook doorgegeven zijn aan het parket van Antwerpen. Dat kan op zijn beurt een strafonderzoek starten tegen de politiechef en hem nu toch vervolgen. Het rapport ligt nu ook klaar voor de parlementaire onderzoekscommissie om in te kijken.