Dossier Aanslagen Brussel

Exclusief: Abrini weggeleid met deken op hoofd

Vanmiddag heeft het gerecht in de Max Roosstraat in Schaarbeek een reconstructie gehouden van de aanslag op 22 maart. Ook hoofdverdachte Mohamed Abrini was aanwezig. Op exclusieve beelden die VTM NIEUWS in handen kreeg is te zien hoe hij met een blauw deken over zijn hoofd naar de auto geleid wordt. Het is de eerste keer dat we Abrini zien sinds zijn arrestatie. Vanavond gaat de reconstructie verder op de luchthaven.

Abrini zou besloten hebben mee te werken met het onderzoek. Hij moest vanmiddag aan de speurders tonen hoe hij samen met kamikazes El Bakraoui en Najim Lachraaoui vanuit het safehouse in de Max Roosstraat de taxi naar de luchthaven nam. Abrini en zijn handlanders duwden drie koffers met spijkers en TATP in de taxi. Daarna vertrokken ze naar de luchthaven.

Vanavond om 22.00 uur is er nog een reconstructie op de luchthaven van Zaventem. Ook daar zou Abrini aanwezig zijn. Op Brussels Airport zal Abrini tonen hoe hij en zijn twee kompanen hun springladingen tot ontploffing brachten.