Dossier Aanslagen Brussel

Reconstructie Schaarbeek met Abrini afgelopen

Het gerecht heeft vanmiddag in de Max Roosstraat in Schaarbeek een reconstructie gehouden van de aanslag die op 22 maart plaatsvond op de luchthaven van Zaventem. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Ook hoofdverdachte Mohamed Abrini was daarbij aanwezig. Vanavond om 22.00 uur volgt er nog een reconstructie op de luchthaven zelf.

Mohamed Abrini zou besloten hebben om mee te werken met het onderzoek. Hij moet in Schaarbeek aan de speurders tonen hoe hij samen met kamikazes El Bakraoui en Najim Lachraaoui op 22 maart vanuit hun safehouse aan de Max Roosstraat de taxi naar de luchthaven nam. Dat schrijft De Standaard. Ook de taxichauffeur zelf zou aanwezig zijn bij de reconstructie. 

Abrini en zijn kompanen duwden drie koffers met spijkers en TATP-springstof in de taxi. Twee koffers bleven achter in het appartement omdat er geen plaats meer was. Daarna vetrokken ze naar de luchthaven van Zaventem. 

Bewoners terug naar huis

Sinds deze middag heeft de politie rond de Max Roosstraat een ruime veiligheidszone ingesteld. Kort na 14.00 uur waren een hele reeks anonieme politievoertuigen aangekomen in de Max Roosstraat, vergezeld van een aanzienlijke politiemacht. Boven de straat circuleerde een tijdje een politiehelikopter. Het federaal parket meldt dat de reconstructie zonder bijzondere incidenten verliep, maar dat er verder geen details gegeven zullen worden. Op de beelden is wel te zien dat Mohamed Abrini een deken op zijn hoofd droeg.

Reconstructie Zaventem
Vanavond om 22.00 uur is er nog een reconstructie op de luchthaven van Zaventem. Ook daar zou Abrini aanwezig zijn. Op Brussels Airport zal Abrini tonen hoe hij en zijn twee kompanen hun springladingen tot ontploffing brachten.

De reconstructie van de aanslag komt er net geen twee maanden na de aanslagen. Bij de aanslagen in de luchthaven en in het metrostation Maalbeek kwamen op 22 maart 32 mensen om het leven.

Bekijk ook: