Aanvaller triatlete vroeg zelf opname

De 26-jarige man die zondag triatlete Sofie Goos neerstak tijdens een trainingstochtje in Antwerpen, heeft een psychiatrisch verleden. De man vroeg vorige week nog om opnieuw opgenomen te worden in een psychiatrisch centrum in Zoersel. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag en wordt bevestigd door de advocaat van de man. Het centrum zou geen plaats voor hem hebben gehad en aangezien er geen rechterlijk bevel tot opname was, werd hij weer naar huis gestuurd.

"Mijn cliënt kreeg te horen dat er geen plaats vrij was en dat hij geen gevaar vormde voor de maatschappij", zegt meester Tim Smet. "Er is dan wel nog een handgemeen geweest tussen mijn cliënt en het verplegend personeel waar ook nog de politie bijgeroepen is. Men heeft hem vervolgens na verhoor toch laten gaan. Iemand die zelf om hulp schreeuwt en geholpen wil worden, kreeg dus geen hulp omdat het systeem het niet toelaat." 

Ook de avond voor de feiten was er nog een probleem met de man. Toen zou zijn familie de politie gebeld hebben, maar toen die laatste arriveerde, was hij al verdwenen.