Regering roept op om 'relcipiers' te ontslaan

De regering roept op om de relschoppers die gisteren het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) binnendrongen, te ontslaan.  Dat schrijft Het Nieuwsblad. De betogende cipiers en vakbondsmilitanten sloegen een deur stuk en betraden het gebouw aan de Waterloolaan in Brussel. Ze richtten er een ware ravage aan.

Open Vld en N-VA zijn onverbiddelijk voor de Franstalige cipiers die gisteren het kabinet van Geens kort en klein hebben geslagen. Zulke mensen kunnen onmogelijk voor de overheid blijven werken, vinden ze. “Wie gaat dit betalen? Ik krijg dit niet meer uitgelegd aan de mensen. Zelfs in het socialistische Frankrijk hebben de vakbonden rechtspersoonlijkheid”, zegt N-VA-kamerlid Zuhal Demir. “Wie zulke feiten pleegt, kan je toch niet meer in dienst houden?”, zegt Egbert Lachaert (Open Vld). 

De politie stelde gisteren een pv op van de feiten. Normaal gezien beslist het parket vandaag om een onderzoek te starten. Voor de identificatie van de daders rekent men op beelden van de beveiligingscamera’s.

Premier behoudt vertrouwen in Geens"
Eerste minister Charles Michel (MR) zegt volledig te vertrouwen op minister van Justitie Koen Geens. De eerste minister betreurt ook de daden van geweld die zich gisteren op het kabinet van minister Geens voordeden, maar tegelijkertijd wil hij op zoek naar een dialoog.

Bekijk ook: Cipiers richten ravage aan op kabinet Geens