"We vliegen tot aan de zon en terug"

1.200 kinderen met een beperking hebben vandaag voor het eerst gevlogen: ze kregen hun luchtdoop op de luchthaven van Antwerpen. Enkele luchtvaartmaatschappijen hadden speciaal voor hen een vliegtuig geregeld, omdat het voor kinderen met een handicap dikwijls niet evident is om te vliegen. Voor de meesten was het een dag om nooit te vergeten.

 Voor het grootste deel van de kinderen was het een echte luchtdoop, want het was het de allereerste keer dat ze vlogen. Best spannend dus. Als VTM NIEUWS-journaliste Evelyne Boone aan passagier Bjorn Van Den Bossche voor het opstijgen vraagt hoe ver ze gaan vliegen, antwoordt hij enthousiast: "Tot aan de zon!".

Maar de vlucht is niet enkel voor de kindjes bijzonder, ook het personeel genoot ervan. Ze kwamen daar speciaal voor werken. "Dit is onbeschrijfelijk eigenlijk. Dit is eigenlijk voor mij vandaag de meest unieke ervaring in mijn carrière tot nu toe. Om te zien hoe iets dat voor ons dagelijkse kost is eigenlijk, en dan hoeveel emoties dat dat teweeg brengt bij de kindjes. Maar niet alleen bij de kindjes maar ook bij ons", zei Erica Raymaekers, cabin crew member.

De 'speciale' vlucht vloog over de stad Antwerpen tot Sint-Niklaas en weer terug.