Welke Thalys en Izy-treinen rijden niet?

Het verkeer op het net van hogesnelheidstrein Thalys en van Izy, de nieuwe lagekostentrein van Thalys, is deze week ontregeld. De storingen zijn een gevolg van algemene stakingsacties in Frankrijk. Bij de Franse spoorwegen (SNCF) wordt gestaakt van dinsdagmiddag 17/05 tot en met vrijdagochtend 20/05. Ook bij TGV is er verstoord verkeer. Eurostar verwacht dan weer geen verstoringen van de dienstverlening.

Alle Izy-treinen van dinsdagavond tot en met donderdagavond zijn geannuleerd. De Izy-passagiers kunnen uitzonderlijk gebruikmaken van een Thalys-trein, die zo dicht mogelijk aansluit bij het oorspronkelijke vertrekuur.

Thalys
Bij Thalys zijn woensdag en donderdag de Thalys 9305 (Parijs-Brussel, vertrek om 6u49) geannuleerd. De Thalys 9401 (Parijs-Essen, vertrek om 5u55) en Thalys 9448 (Keulen-Parijs, vertrek om 12u44) zullen enkel rijden tussen Parijs en Brussel. Het station van Rijsel wordt niet bediend. Zowel Thalys 9993 en 9975 (Rijsel-Amsterdam, vertrek om 11u59 en 19u07) als Thalys 9994 en 9996 (Amsterdam-Rijsel, vertrek om 7u17 en 15u17) zullen niet rijden tussen Rijsel en Brussel.

Getroffen reizigers kunnen contact opnemen met hun oorspronkelijk verkooppunt voor de terugbetaling van hun reis, of met de klantendienst van Thalys voor meer informatie over de alternatieve oplossingen. Thalys raadt reizigers aan regelmatig de website www.thalys.com te raadplegen om op de hoogte te blijven van de verkeerssituatie. Izy-klanten kunnen terecht op www.izy.com voor meer gedetailleerde informatie.

TGV
Voor TGV Brussel-Frankrijk zijn dinsdag nog geen storingen verwacht. Voor woensdag zijn vier treinen vanuit Brussel-Zuid richting Frankrijk afgeschaft, is er één beperkt en rijden er drie. Vanuit Frankrijk richting Brussel-Zuid rijden woensdag zes treinen, zijn er twee afgeschaft en is er één beperkt. Voor donderdag is er voorlopig nog geen duidelijkheid over storingen voor TGV.