Prins Amedeo vader geworden

Prins Amedeo en zijn vrouw Elisabetta zijn afgelopen nacht bevallen van een dochter, zo bericht het Paleis. Het is het eerste achterkleinkind voor koning Albert en koningin Paola. De kleine spruit wordt nu de zevende in lijn voor de troon.

Het meisje weegt 3,3 kilo en is 52 centimeter groot. Ze is deze ochtend rond 3.30 uur geboren in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Volgens het paleis stellen moeder en kind het goed.

De naam van het kindje is nog niet bekendgemaakt. Het meisje is het eerste kindje van Amadeo en Lili, die in juli 2014 trouwden in Rome. Dat huwelijk deed wat stof opwaaien omdat Amadeo geen toestemming had gevraagd aan koning Filip. Daardoor verloor hij het recht op de troon. Uiteindelijk keurde de koning het huwelijk toch goed, waardoor Amadeo opnieuw in de lijst van troonopvolgers komt, als zesde.

Zijn dochtertje is dus zevende in de lijn voor de troon. Ze wordt voorafgegaan door de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde: kroonprinses Elisabeth, prins Gabriël , prins Emmanuel en prinses Eléonore. Ook de oma van het meisje, prinses Astrid, staat nog voor haar, als vijfde in lijn.