Politie: "Kom niet naar Brugge"

De Brugse binnenstad stroomt al volledig vol met duizenden voetbalsupporters voor de kampioenenviering van Club Brugge, dat zondag kampioen speelde na 4-0 winst tegen Anderlecht. De politie raadt aan om de viering thuis te volgen, want Brugge raakt stilaan verzadigd.

"Het is nu al bijzonder druk in Brugge. Zelfs de Markt, waar de spelers pas om half vijf aankomen, staat nu al goed vol", aldus korpschef Dirk Van Nuffel van politie Brugge. "We raden de mensen aan om niet meer te komen."

Het parcours is iets langer gemaakt en ook na de viering rijden de spelers nog met de bus door de binnenstad om iedereen de kans te geven een glimp op te vangen van hun helden die zondag een eerste landstitel in elf jaar binnenhaalden. De politie raadt aan om de sociale media goed in de gaten te houden. "De binnenstad is reeds gesloten voor het verkeer. We hebben nog enkele aanbevelingen. Als het kan, blijf thuis. Wie komt, moet goed de richtlijnen van de politie en de stewards volgen en zeker achter de dranghekken blijven in de binnenstad. En laat ook vuurwerk en andere pyrotechnische artikelen thuis", aldus Van Nuffel.

Om 15.00 uur starten de feestelijkheden op de Markt, om 15.45 uur trekt de Club-karavaan van 't Zand naar de Markt en om half vijf wordt de ploeg op het podium op de Markt verwacht.Andere problemen meldt de politie vooralsnog niet.