Water op camping is "niet drinkbaar"

Het water op de camping in Villatoille (Dinant) is niet proper en bijgevolg ook niet drinkbaar, laat de stad Dinant dinsdagavond weten, nadat de Naamse intercommunale Inasep met de eerste resultaten van de wateranalyse voor de dag kwam. Intussen blijkt dat twee jongeren die er ziek werden, het norovirus hebben.

Dat het water niet drinkbaar is, mag echter nog niet als oorzaak aangewend worden voor de intoxicatie van een zevental vakantiegangers op de camping afgelopen weekend. Momenteel wordt de ontlasting van de zieke campingbewoners geanalyseerd. Ook de bevindingen van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) worden nog afgewacht vooraleer een oorzakelijk verband met het niet-drinkbaar water kan gelegd worden, verduidelijkt de stad Dinant.

Norovirus
Intussen blijkt dat zeker twee leerlingen van een school uit Heerenveen die ziek werden op de 'Camping de Villatoile' het norovirus hebben dat buikgriep veroorzaakt. Dat heeft de Nederlandse Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Friesland laten weten. Hoe ze dat virus hebben opgelopen, is nog niet duidelijk.

De leerlingen waren met een groep scholieren en docenten van scholengemeenschap Sevenwolden uit Herenveen op de camping in Pont-à-Lesse. Ongeveer zestig van de zeventig leerlingen en begeleiders moesten braken en hadden diarree. Ook andere campinggasten kregen dergelijke klachten.

Camping gesloten
De verordening tot sluiting van de camping is nog steeds van kracht. "De camping blijft tot op heden gesloten. De zeven kinderen die in het ziekenhuis verbleven, zijn in de loop van maandag allemaal terug naar huis gekeerd", laat de Dinantse burgemeester Richard Fournaux nog weten.