Ierse toerist voor terrorist aanzien

In Namen is gisterennamiddag een man opgepakt omdat hij rondliep met een handschoen aan en een draad in de hand. Omstanders hadden hem voor een terrorist gehouden en ze hadden de politie op de hoogte gebracht. Nochtans kon de politie van Namen geen verdachte "wapens" aantreffen bij de man. Het bleek te gaan om een Ierse toerist op doorreis. Hij mocht vrij beschikken. Dat heeft het parket van Namen vandaag gemeld.

Een jongedame belde de politie van Namen op het einde van de namiddag op met de melding dat ze een verdachte man had opgemerkt voor een fastfoodrestaurant vlakbij het station van Namen. De 'verdachte' had een handschoen aan en had in die hand een draad, zo luidde de onheilspellende beschrijving. Even later belde een man met dezelfde melding.

Daarop trok de politie er op uit om de 'verdachte' te onderscheppen. Het bleek te gaan om een Ier die een rondreis doorheen in Europa maakte en zijn hele hebben en houden bij had in zijn bagage. Hij was in Namen gestopt om het museum van Félicien Rops te gaan bekijken.