Huiszoekingen bij Timmy Simons

In het kader van een onderzoek naar mogelijke fiscale fraude heeft de federale gerechtelijke politie van Turnhout een huiszoeking uitgevoerd op acht plaatsen, waaronder bij profvoetballer Timmy Simons in Knokke-Heist. De aanvoerder van Club Brugge is aandeelhouder van Vastgoedservice. Het gerecht wil nagaan of er een zwartgeldcircuit is opgezet bij het makelaarskantoor.

Spilfiguur in het onderzoek is Geert Vanhoof, de topman van Vastgoedservice. De speurders vielen zowel op de zetel van het bedrijf in Mol binnen als Vanhoofs privéwoning. In het vastgoedkantoor is ook de zetel gevestigd van VGS Cycling Team, het wielerteam rond wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert. Geert Vanhoof is samen met Timmy Simons teammanager van het Crelan-Vastgoedservice-wielerteam. Vanhoof zegt aan de krant Het Nieuwsblad dat er geen vuiltje aan de lucht is.

De recherche ging ook langs bij Marc S. uit Mol, de zelfstandige boekhouder van de verschillende bedrijven van Vanhoof. Zowel zijn privéwoning in Mol als kantoor in Balen werden bezocht. In een bank in het centrum van Mol werd de kluis van Vastgoedservice doorzocht.

"Vertrouwen in goede afloop"
Door zijn interesse voor het veldrijden heeft Timmy Simons nauwe contacten met Vanhoof. Het is niet bekend of de profvoetballer thuis was toen de speurders in zijn woning in Knokke-Heist binnenvielen. Zelfs de ouders van de Club Brugge-speler kregen in hun huis in Aarschot de politie over de vloer. Op hun adres is Lila Invest gevestigd, het immobiliënbedrijfje van Simons. Niemand is voorlopig aangehouden. Simons zelf zegt dat hij wil meewerken met het onderzoek, maar benadrukt dat hij geen operationele functie heeft bij het bedrijf. Hij heeft vertrouwen in een goede afloop.

Beschuldigende vinger
Vastgoedservice wijst in een mededeling met een beschuldigende vinger naar twee voormalige werkneemsters. "Dinsdag laatstleden vonden inderdaad een aantal huiszoekingen plaats, waaronder bij commercieel manager Geert Vanhoof en aandeelhouder Timmy Simons. We kunnen echter geen antwoord geven op de vraag wat de precieze aantijgingen zijn. Niemand van de betrokkenen werd wat dat betreft ingelicht door de politie, noch verhoord. We benadrukken trouwens dat niemand in verdenking is gesteld! Wel werden een aantal documenten in beslag genomen voor verder onderzoek", luidt het.

"We begrijpen dat wanneer het gerecht een klacht binnenkrijgt, deze moet worden onderzocht. Helaas hoort deze klacht ongetwijfeld opnieuw thuis in een reeks van aanhoudende lasterlijke acties van twee ex-medewerksters van het bedrijf. Met beide medewerksters werd in januari 2015 de samenwerking stopgezet om dringende redenen. Niet onbelangrijk in het hele gegeven: één van de dames startte ondertussen een eigen immobiliënkantoor op in Limburg op en heeft -nu ze concurrente is- baat bij het bezoedelen van onze goede naam", gaat het persbericht verder.

"Geen verder commentaar"
"We betreuren dit voorval ten zeerste. Gelukkig kunnen we rekenen op veel begrip en krijgen we veel steunbetuigingen. Onze business draait goed en daar blijven we ook op focussen. Geert Vanhoof, Timmy Simons en het bedrijf Vastgoedservice hebben vertrouwen in de goede afloop van het onderzoek en zullen hun volledige medewerking verlenen aan de gerechtelijke autoriteiten. Daarom willen ze zich onthouden van verdere commentaar", besluit het communiqué.