Vandaag nog 24°, morgen 10° frisser

Vorig weekend waren we nog het warmste plekje in Europa, dit weekend zijn de weergoden ons iets minder gunstig gezind. Het blijft vandaag nog een aangename 24 graden, morgen zakt de temperatuur jammer genoeg met tien graden. “Eerst gaan we nog regen krijgen. Maar er zijn indicaties dat pas na het volgende weekend opnieuw zomers weer zal worden”, zegt weerman Frank Duboccage.

Morgen domineren wolkenvelden het weerbeeld, al kan de zon later ook af en toe even doorbreken. Plaatselijk is wat lichte motregen mogelijk, vooral over het noorden en oosten van het land. Er staat een matige, aan zee een krachtige noordenwind. Het wordt frisser: de maxima bedragen acht graden in de Ardennen en ongeveer twaalf graden in de andere regio's.

Zondag en maandag is het vaak bewolkt met soms enkele opklaringen. Vooral over de noordoostelijke landshelft is er kans op een bui. De middagtemperatuur schommelt rond dertien graden. Dinsdag verloopt meestal droog met af en toe zon. Woensdag zijn er perioden met regen. Op beide dagen wordt het zowat zestien graden. In de tweede helft van de week wordt het droog en warmer. Vrijdag is twintig graden bereikbaar.