1 op de 12 jongeren doet aan 'sexting'

Meer dan acht procent van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 18 heeft de voorbije twee maanden aan 'sexting' gedaan. Ze sturen dan foto's van zichzelf in ondergoed, zwemkledij of helemaal naakt. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse 'Apestaartjaren-onderzoek', uitgevoerd bij 3.291 jongeren en 330 kinderen door Mediaraven, LINC en de UGent.  Positief is dat 6 op de 10 jongeren zichzelf onherkenbaar maakt als ze een 'sext' versturen. 

Bij de jongeren die de voorbije twee maanden een 'sext' verstuurden, verstuurde de helft van de jongeren een foto van zichzelf in ondergoed of zwemkledij. Maar 1 op de 5 jongeren verstuurde een volledig naakte foto, dat komt overeen met 1,7 procent van de totale Vlaamse jongeren. 

Onherkenbaar
'Sexting' heeft in het verleden al meerdere keren tot vervelende situaties geleid, omdat herkenbare foto's over het internet werden verspreid. De jeugd is dan ook wat voorzichtiger geworden, want 6 op de 10 jongeren beweert zichzelf onherkenbaar te maken als ze een 'sext' versturen. 

Vooral naar liefje
Meer dan de helft (57,1 procent) van de 'sexters' stuurt de pikante foto's naar zijn of haar lief, maar ook 23,6 procent stuurt wel eens naar een vriendin en 21,7 procent naar een vriend. Ook 5,2 procent van de jongeren geeft toe wel eens seksueel getinte foto te sturen naar personen die ze niet goed kennen.

Poll: Stuur jij wel eens een pikante foto?
Doe jij ook al eens aan 'sexting'? Laat het ons weten via onderstaande poll.