Impact staking nog voelbaar

De spontane actie bij bagageafhandelaar Aviapartner is sinds gisteravond laat afgelopen, maar de impact is nog voelbaar. Vanochtend rond 4.30 uur stonden er al enkele lange wachtrijen van mensen die hun bagage wilden inchecken. In de loop van de ochtend zou de bagageverdeling weer normaal moeten verlopen.

Gisteren legde het personeel van Aviapartner rond 13 uur het werk neer op de luchthaven van Zaventem. De werknemers waren boos omdat er een gebrek aan dankbaarheid voor de flexibiliteit van het personeel na de aanslagen van 22 maart is. "Een fout met de loonbrieven was de spreekwoordelijke druppel", zegt Kurt Callaerts, algemeen sectorverantwoordelijke van ACV-Transcom.

De vakbonden  en directie zaten gisterenavond urenlang in overleg en kwamen uiteindelijk tot een akkoord. Omstreeks 21 uur hernamen de bagagisten het werk. Ondertussen is er ook een akkoord bereikt met de bedienden. Iedereen gaat vanaf vandaag terug aan het werk.

Het voorstel, waarbij op 12 punten een toegeving werd gedaan, werd door de drie vakbonden, ACV, BTB en ACLVB ondertekend.

Bekijk ook: