Alles stilaan normaal op luchthaven

Na urenlang overleg is de staking bij Aviapartner gisterenavond afgelopen. De directie is met een voorstel voor de dag gekomen, waarin met alle punten van kritiek van de vakbonden rekening werd gehouden. Omstreeks 21 uur hernamen de bagagisten het werk.Ondertussen is er ook een akkoord bereikt met de bedienden. Iedereen gaat vanaf vandaag terug aan het werk.

Het voorstel, waarbij op 12 punten een toegeving werd gedaan, werd door de drie vakbonden, ACV, BTB en ACLVB ondertekend.

Er was van de vakbonden uit vooral ontevredenheid rond de ondankbaarheid van de directie. Werknemers hadden veel flexibiliteit getoond op 22 maart, maar daar stond weinig tegenover, klonk het uit de hoek van ACV-Transcom.

Nieuwe imagoschade
“Zo’n actie komt echter nooit gelegen”, zegt woordvoerster van Brussels Airport Anke Franssen. “Ons land probeert het imago te herstellen na de aanslagen. Als er dan zo’n actie gebeurt, is dat een nieuwe deuk in het imago van de luchthaven en dat is natuurlijk geen goede zaak.”

Bagage
“De mensen die getroffen werden door de staking bij Aviapartner, moeten nog wachten op hun bagage”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert. “De reizigers hebben gisteren een formulier ingevuld, nu moeten ze wachten tot Aviapartner hen opbelt. Dat telefoontje kan vandaag al komen, maar kan ook enkele dagen op zich laten wachten.”

Bekijk ook: