Alle praktische info over staking

Door de staking bij Aviapartner op de luchthaven van Zaventem, kunnen heel wat mensen niet vertrekken, omdat hun bagage niet ingeladen kan worden. Sinds 13u lost en laadt de bagage-afhandelaar niets meer van hun klanten. Toch worden niet alle luchtvaartmaatschappijen behandeld door Aviapartner.

Jetair, KLM, Etihad en Qatar Airways zijn onder andere klanten van Aviapartner. Als u met hen vliegt, is de kans klein dat uw vlucht de komende uren zal vertrekken. Eerder liet ACV-Transcom al weten de staking nog enkele duren zou kunnen duren. De werknemers hebben het werk neergelegd aangezien ze vonden dat er weinig dankbaarheid aan de dag werd gelegd voor hun flexibliteit op 22 maart, de dag dat de luchthaven werd getroffen door een zware aanslag. 

"Als er op het overleg tussen de vakbonden en de directie van Aviapartner niets uit de bus komt, blijven we gewoon staken", zegt Kurt Callaerts van ACV-Transcom. Voorlopig is het dus nog niet duideliJK wanneer het personeel van Aviapartner terug aan de slag zal gaan.

Als u wil weten of uw luchtvaartmaatschappij wordt behandeld door Aviapartner, kan u dat hier checken. Verder raadt Brussels Airport aan om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij met vragen over uw bagage.