Vlotte tweede start van terreurproces

Vanochtend is het terreurproces rond de cel van Verviers, die vorig jaar werd opgerold, van start gegaan. Door verwarring over het beginuur is het proces gestart met een kleine vertraging. De ondervraging van de kopstukken van de terreurcel is wel volgens plan verlopen, maar in de marge van het proces broeit er nog wat. Want het veiligheidspersoneel blijft ontevreden.

De veiligheidsmensen zijn vooral ontevreden over het teveel overuren en het tekort aan personeel. Het water staat ons aan de lippen zeggen ze tegen VTM NIEUWS-journalist Nathalie Dyck. Gisteren kreeg hun actie enorm veel kritiek en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de veiligheidsmensen. Ze hebben daarom alle redenen opgelijst.

Kopstukken ondervraagd
Tijdens het proces werden de kopstukken ondervraagd. Men probeerde vooral een beeld te krijgen van de hiërarchie van de terreurcel. Een van de kopstukken van het proces gaf toe dat hij vaak contact had met Abdelhamid Abaaoud. Een ander kopstuk beweert enkel een crimineel te zijn en niets te maken te hebben met de terreurcel.