Hoe technologisch ben jij? Test het hier!

De Vlaming staat méér open voor de nieuwste trends en technologie dan u misschien wel denkt. Dat blijkt uit ‘De Grote Technologietest’, een onderzoek van VOKA in samenwerking met VTM NIEUWS en onderzoeksbureau iVox. Meer nog, de meeste Vlamingen willen binnenkort zelfs een robot in huis die het huishouden doet. En zelfs een chip ingeplant krijgen, zien sommige mensen zitten. Hoe technologisch bent u? Doe hieronder de test.

Een robot die koffie brengt of één die een heerlijk slaatje klaarmaakt. Wij Vlamingen staan opvallend open voor nieuwe technologieën. Zéker als ze ons leven gemakkelijker maken.  Maar liefst 60 procent van de Belgen droomt van een robothulpje in huis.

Nog opvallender: 40 procent van de Vlamingen wil de energieregeling, de thermostaat dus, wel laten besturen door de elektriciteitsmaatschappij. Dat kan namelijk gas en elektriteit besparen.

38% wil chip die gezondheid monitort
Toch maken twee op de drie mensen zich door al die snufjes ook wel zorgen om hun privacy. Maar dan nog gaan we héél erg ver. En dan vooral als we er gezonder van worden. Maar liefst 38 procent zou een chip laten inplanten die onze gezondheid constant monitort, via een app op de smartphone bijvoorbeeld. 

Al is dat ook weer relatief, een Indische dokter via Skype consulteren, zagen de meeste mensen dan weer niét zitten. Zelfs niet als dat maar twee euro kost.

 

Wilt u graag zélf testen hoe open u staat voor nieuwe technologieën en hoevéél u er van kent? Doe zelf de test!