Terrorist vrijgelaten door rechter

De terrorist Illias Khayari die net veroordeeld was als lid van een terroristische groep, is door de rechter niet onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Eerder had de 25-jarige man toegeven dat hij iemand in Syrië had onthoofd. Dat zegt Het Laatste Nieuws.

Illias Khayari bekende de onthoofding in een telefoontje dat kon worden afgeluisterd en waarvan Het Laatste Nieuws de inhoud in handen heeft. “Het was een ketter”. “We hebben zijn kop eraf gerukt”. Dit zegt Khayari over zijn slachtoffer,

Vorige week op het proces dat werd afgerond tegen Syriëstrijders, werd de 25-jarige man veroordeeld als lid van een terroristische groep. Hij werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Het federaal parket vroeg op het proces zijn onmiddellijke aanhouding, maar de rechter vond dat niet nodig. Khayari loopt op dit moment vrij rond tot zijn veroordeling definitief is. Dit kan nog maanden duren als hij in beroep gaat. Wel werd er een bijkomend onderzoek geopend naar de onthoofding. Het is nog niet zeker of dat tot een tweede rechtszaak gaat leiden.