Glas gooit roet in eten op 'Bal der Bals'

Gisteren vond de negende editie van het 'Bal der Bals' in Waregem Expo plaats. Wat "het grootste bal van het land" moest worden, draaide voor velen van de 5.000 feestgangers helemaal anders uit. Doordat de vloer vol glas lag, moesten heel wat jongeren verzorgd worden voor snijwonden. Sommigen werden zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis.

"Het was echt verschrikkelijk", zegt de zestienjarige M. L., "Ik kreeg zelf glas in mijn schoenen en zag veel mensen met bloedende benen. Iemand vlakbij mij had een bloedneus doordat ze een fles in haar gezicht gegooid kreeg."

Hulpdiensten ter plaatse
De politie en een MUG kwamen ter plaatse om hulp te bieden. "We hebben overwogen om het feest stil te leggen, maar hebben dit niet gedaan omdat dit voor nog meer problemen zou zorgen", klinkt het bij de politie van Waregem. Wel moest de organisatie het glas op de vloer opvegen om verdere verwondingen te voorkomen.

De organisatie laat weten dat voor de volgende editie "enkel nog glas geserveerd wordt in de VIP-zone, om de incidenten tot een minimum te beperken." Verder benadrukt de organisatie dat alle veiligheidsvoorschriften werden gevolgd: "Behalve dit zijn er quasi geen problemen geweest waardoor het voor velen alsnog een geslaagde avond bleek te zijn."

Tientallen 'comazuipers'
Niet enkel het glas maar ook overmatig alcoholgebruik zorgde voor problemen. "Tientallen jongeren dronken zichzelf bewusteloos", zegt de politie, "één iemand moest zelfs gereanimeerd worden."