500 reizigers 2 uur vast op trein

Een trein uit Oostende met zo'n 500 reizigers aan boord staat sinds 15.30 uur geblokkeerd tussen Gent en Brussel, ter hoogte van Melle. Er zijn problemen met de bovenleiding. Dat melden spoorbedrijven Infrabel en NMBS. De trein zit zonder stroom, waardoor de airco niet meer werkt. Verschillende reizigers laten weten dat de toestand niet uit de houden is. "Niemand mag uit de trein, sommige mensen vallen zelfs flauw van de warmte", klinkt het. De trein is rond 18.20 uur weer kunnen vertrekken. De evacuatielocomotief was al even ter plaatse, maar er moest gewacht worden op een interventie van de hulpdiensten

De NMBS stuurt mensen ter plaatse om water uit te delen aan de reizigers en er is vanuit Gent ook een diesellocomotief vertrokken om de trein weg te slepen.

Het treinverkeer tussen Gent en Brussel op de snelle lijn is door het probleem met de bovenleiding onderbroken. Treinen rijden tussen Denderleeuw en Brussel in beide richtingen om, waardoor ze een vertraging van om en bij de 20 minuten oplopen.

Het is nog niet duidelijk wat er fout is gelopen. "Er zou een kabel losgekomen zijn. Onze mensen zijn ter plaatse om de zaak te onderzoeken", zegt Thomas Baeken van Infrabel. Gisteren waren er op hetzelfde traject ook al problemen met de bovenleiding waardoor het treinverkeer gedurende enkele uren moest worden omgeleid.