Geknelden Aalbeke aan beterhand

Na het zware ongeval op de E17 gisteren in Aalbeke, waarbij een dubbeldeksbus betrokken was, is niemand meer in levensgevaar. De meeste gewonden hebben het ziekenhuis al mogen verlaten. Bij het ongeval viel een dode en verschillende gewonden toen een vrachtwagen inreed op de Nederlandse bus.

Gisteren net na 12.00 uur reed een Nederlandse dubbeldekkerbus in op een stilstaande vrachtwagen ter hoogte van Aalbeke. Een tweede vrachtwagen reed de bus achteraan aan. De trucker uit die laatste vrachtwagen overleed later aan zijn verwondingen. In totaal waren 84 mensen bij het ongeval betrokken: 82 op de bus en twee vrachtwagenchauffeurs. Er werden 25 gewonden overgebracht naar de ziekenhuizen AZ Groeninge te Kortrijk en AZ Delta te Menen. 

Het ongeval gebeurde slechts enkele honderden meters van de plaats waar woensdag een vrachtwagenchauffeur omkwam na een aanrijding. Daar waren drie vrachtwagens bij betrokken, waarvan een volledig uitbrandde. Voor de chauffeur kwam alle hulp te laat. Ook hij was achteraan ingereden op de file.

Bekijk ook: