Kiki zit terug bij andere gorilla's

De wijfjesgorilla Kiki die in de Antwerpse Zoo woont, mag vanaf vandaag terug bij de drie andere vrouwelijke gorilla's zitten. Ook het publiek krijgt haar dus terug te zien. Sinds 28 maart zat Kiki in een aparte ruimte omdat ze tijdens een epilepsieaanval was aangevallen door een mannelijke gorilla.

Kiki zit vanaf vandaag terug bij de drie andere vrouwtjesgorilla's. Volgens VTM NIEUWS-journaliste Evelyne Boone die ter plaatse is, gaat het goed met haar. "Volgens de verzorgers stelt Kiki het heel goed. Ze eet goed en kan terug goed klimmen, al doet ze dat nu met één arm. Maar volgens de verzorgers is dat perfect mogelijk en gebeurt dat in de natuur ook soms zo."

De dierenoppassers houden Kiki voorlopig nog wel extra in het oog. Het zal ook nog een hele tijd duren voor ze terug in één ruimte kan zitten met de mannetjesgorilla Matadi, die haar op 28 maart aanviel. Kiki kreeg toen een epilepsieaanval en daar verschoot Matadi zo hard van, dat hij in haar arm beet. Dokters moesten Kiki's arm amputeren. Nadien raakte het stompje geïnfecteerd, wat levensbedreigend was. Maar intussen is Kiki dus volledig hersteld.

Bekijk ook: