"Katholiek Onderwijs heft zichzelf op"

Het voorstel van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen om meer ruimte te maken voor het geloof van moslimleerlingen, kan op weinig begrip rekenen van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Met dit onwaarschijnlijke voorstel heft het katholieke onderwijs zichzelf de facto op en vormt het zich om tot het actief pluralistisch onderwijs, klinkt het.

“Als men naast het traditionele katholieke geloof ook ruimte inlast voor de islam, dan moet men consequent zijn en ook de deur openzetten naar andere levensbeschouwingen", reageert Bart De Wever. "Waarom dan geen zedenleer? Of de leer van het vliegend spaghettimonster? Dan moet je de lijn doortrekken. En wat is dan nog het onderscheidende project van het katholieke onderwijs?”

“Zichzelf vernietigende hervorming”
Dat de Guimardstraat op een blauwe woensdagochtend met zo'n voorstel tot hervorming komt, is haast niet te vatten, vindt De Wever. "De dag voor Hemelvaart deelt het hoofd van het katholiek onderwijs doodleuk mee dat het een van de fundamenten van zijn project - en dus bij uitbreiding van de Vlaamse samenleving - onderuit slaat. De Guimardstraat is zich blijkbaar aan het specialiseren in zichzelf vernietigende hervormingen. Na de brede eerste graad en de domeinscholen, nu dit. De top van het katholiek onderwijs heeft voor zichzelf uitgemaakt dat een onderscheidend pedagogisch project voor hen niet meer hoeft."

Lees meer: Katholiek Onderwijs opener voor moslims