"Basje vroeg om zelf nog donor te zijn"

De kleine Bas, die gisteren overleed na complicaties bij een harttransplantatie, heeft zelf zijn organen afgestaan om nog levens te redden. “Basje vroeg aan dr. van Cleemput of hij zelf ook nog donor kon zijn”, zeggen zijn ouders op de Facebookpagina die ze voor hem oprichtten.

Gisteren zond VTM  de eerste aflevering uit van ‘CATHéRINE’, een programma waarin Cathérine Moerkerke zich onderdompelt in voor haar onbekend terrein. De aflevering ging over orgaandonatie en –transplantatie. Zo volgde ze de elfjarige Bas, die een harttransplantatie moest ondergaan, nadat hij eind vorig jaar een hartaandoening bleek te hebben.

Complicaties
Helaas traden er complicaties op en overleed Bas gisteravond. In overleg met VTM besloten de ouders de aflevering toch nog uit te zenden, als laatste eerbetoon aan hun zoon. Ze richtten ook een Facebookpagina op voor hem, waar iedereen die het wil zijn of haar steun kan betuigen.

"Trots op ons ventje!"
Op diezelfde Facebookpagina lieten de ouders ook weten dat hun zoon nog een laatste heldendaad heeft ondernomen. “Basje vroeg aan dr. van Cleemput of hij zelf ook nog donor kon zijn... Zeker, Basje.... Vanavond om 20 u 31 is Basje opnieuw de operatiezaal ingegaan om zelf donor te zijn. Zo trots op ons ventje!”

Bekijk ook: CATHéRINE volgt Bas