Einde in zicht van staking bij SAS Automotive?

Vakbonden en directie van toeleverancier SAS Automotive hebben vanavond een voorakkoord bereikt en leggen dat morgenvroeg om 10 uur voor aan de arbeiders.

Als de werknemers van SAS instemmen, dan hervat de productie bij SAS, en dus ook bij Volvo Cars Gent op maandag 9 mei, meldt het vakbondsfront na een verzoeningsvergadering die ongeveer twaalf uur duurde.

Geheime stemming
Vakbonden ACV-Metea, LBC, BBTK en ABVV Metaal zeggen dat ze vóór de personeelsvergadering geen informatie verstrekken over de inhoud van het akkoord. De werknemers kunnen het voorstel morgen goed- of afkeuren in geheime stemming. Het vakbondsfront roept de 200 getroffen personeelsleden van de toeleverancier op om aanwezig te zijn op de vergadering.

De werknemers van toeleverancier SAS Automotive, waar dashboards worden geproduceerd, legden maandagmiddag het werk neer nadat het bedrijf de intentie tot collectief ontslag bekendmaakte tegen eind oktober 2016, bijna drie jaar vroeger dan het afbouwscenario dat enkele maanden geleden werd voorgesteld.