Man zwaait met mes op kusttram

In Middelkerke is vanavond een man opgepakt die op de kusttram met een slagersmes rondzwaaide en de reizigers bedreigde. De man kon overmeesterd worden, maar daarbij raakte een politie-inspecteur en twee andere mensen gewond.

Het incident vond vanavond plaats om 18u45 aan de halte aan het Arthur De Greefplein in Middelkerke. Een tramchauffeur had zijn dispatching verwittigd omdat er op het perron een man met een mes stond. Meteen werd ook de politie verwittigd. Toen die aankwam, was de man net in een andere tram gestapt en was uitzinnig met een slagersmes aan het rondzwaaien. "Bij de overmeestering is een inspecteur gewond geraakt”, zegt commissaris Frank Vandenabeele van de lokale politie van Middelkerke. "Ook twee reizigers raakten lichtgewond: één iemand kreeg een elleboogstoot van de dader, en de andere reiziger werd tijdens de schermutseling geraakt door de matrak van de politie. Niemand werd geraakt door het mes.”

De man werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiekantoor en het parket werd op de hoogte gebracht. Het gaat om een man van 20 uit Beernem. Het is nog onduidelijk waarom hij precies met het mes zwaaide. De camerabeelden aan het plein zullen onderzocht worden. De kusttram kon niet meer doorrijden, omdat een reiziger tijdens de schermutseling in paniek een ruit had ingeslagen met een noodhamer. De reizigers konden overstappen in een andere tram.