Gent legt zich neer bij beslissing Tommelein

In Gent leggen ze zich neer bij de beslissing van Tommelein, om het dossier over de biomassacentrale af te voeren. "We hebben altijd gezegd dat het aan de Vlaamse overheid is om zich daarover uit te spreken en ik ben heel blij dat er eindelijk duidelijkheid is", zegt schepen Mathias De Clercq (Open Vld).

Hij voegt ook nog toe dat ze "met de haven morgen al terug aan de slag gaan om nieuwe investeringen en nieuwe jobs aan te trekken." Ook burgemeester Termont spreekt dezelfde taal: "Toen we het dossier 2 jaar geleden beoordeelden, vonden we dat een mooie investering voor de haven. Nu heeft de Vlaamse regering beslist dat het project er niet komt, en daar leggen we ons bij neer."

1000 jobs
Toch kunnen ze er niet omheen dat samen met de biomassacentrale ook een heleboel jobs sneuvelen. "Het ging om een tewerkstelling van duizend mensen gedurende drie jaar voor de opbouw en daarna een constante van 50 mensen met een onrechtstreekste tewerkstelling van nog 50 tot 80 mensen extra", geeft Termont toe. "Dat is iets dat er nu niet bij komt, dat is juist. Maar dat zijn we in de haven intussen al een beetje gewoon. Wij investeren heel dikwijls in dossiers waarvan op het laatste dat dossier dan niet doorgaat. Gelukkig gaan er ook veel wel door."