RAFC wil hooligans levenslang bannen

Voetbalclub Royal Antwerp zal er alles aan doen om de relschoppers van gisteren te straffen. “De club bekijkt de mogelijkheden om levenslange stadionverboden uit te schrijven naar aanleiding van gewelddaden, veldbetredingen en het gooien van objecten op het veld”, staat op de site van de club.

Gisteren braken na de match tegen Eupen rellen uit in en rond het stadion van Antwerp. Relschoppers viseerden de politie en beschadigden dertien politiecombi’s. Een brandde volledig uit. The Great Old reageert nu bijzonder scherp: “De individuen die de club en heel de gemeenschap schade hebben toegebracht zullen met alle middelen vervolgd worden en aangegeven worden bij het parket en Binnenlandse Zaken.”

De club wil vooral het positieve onthouden, na de teleurstelling van gisteren: “Daarnaast willen we nogmaals de hele Antwerpfamilie bedanken voor de memorabele en intense voetbalavond, ondanks het teleurstellende resultaat. Onze fans zorgden ervoor dat het seizoen 2015-2016 een schitterende heropstanding werd.”

Nut?
Toch stelt de vraag zich of zo'n stadionverbod wel nut heeft. Gisteren zouden heel wat supporters in het stadion gezeten hebben die toch een stadionverbod hadden. Volgens de supportersfederatie schering en inslag, want er is nauwelijks controle op.