Ontploffing op stoomtrein in Eeklo

Tijdens Stoomcentrum, een festival voor stoomtreinen, heeft er een ontploffing plaatsgevonden in een stoomlocomotief in de buurt van het Oost-Vlaamse Eeklo. Daarbij zijn twee zwaargewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets geweten. De hulpdiensten zijn op dit moment ter plaatse.

In de stoomcabine in de locomotief vond er een ontploffing plaats. Daarna trad een veiligheidsmechanisme in werking, die de brand heeft kunnen intomen. Toch geraakten vier mensen gewond. Twee van hen werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het AZ Alma in Eeklo, twee anderen moesten met zware brandwonden overgebracht worden naar de spoedafdeling van het UZ in Gent.

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de laatste stoomtrein door België reed en dat wordt nu met dit festival herdacht. Tussen Eeklo en Maldegem zou de stoomtrein nog eenmaal passagiers vervoeren. Bij dat vervoer is er bij één van de stoomtreinen iets fout gelopen ter hoogte van het dorpje Balgerhoeke. Er rukte een andere stoomtrein uit Maldegem uit om de gestrande passagiers alsnog op hun bestemming te krijgen.