Dossier Aanslagen Brussel

Zondag symbolische opening vertrekhal, maandag operationeel

De vertrekhal op Brussels Airport gaat op zondag 1 mei gedeeltelijk open. Na een openingsceremonie zullen de passagiers van drie vluchten zondagnamiddag kunnen inchecken in de vertrekhal. Vanaf maandag wordt de check-in voor alle vluchten verdeeld over de vertrekhal en de tijdelijke constructies.

“Zondag is een belangrijke dag in het herstel van Brussels Airport. Dan gaan de deuren van de vertrekhal weer open voor passagiers. Dat dit mogelijk is in minder dan 40 dagen na de aanslagen, is zonder meer een technische en operationele krachttoer die een grote inspanning heeft gevergd van honderden mensen. De heropening is een belangrijk moment voor de hele luchthavengemeenschap en België. Voor velen zal het een emotioneel moment zijn, waarbij iedereen kan rekenen op de steun van de grote luchthavenfamilie”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

In de vertrekhal worden 111 check-in balies in dienst genomen. Ook de 36 check-in balies in de tijdelijke constructies blijven open, waardoor dus 147 check-in balies ter beschikking zijn van de passagiers en luchtvaartmaatschappijen. Passagiers en personeel zullen meer ruimte en comfort bij de check-in krijgen. De capaciteit van de luchthaven verhoogt tot minstens 80% van het aantal passagiers voor de aanslagen.

“De laatste twee weken zagen we de passagiersaantallen op onze luchthaven aangroeien. Het is positief dat passagiers en luchtvaartmaatschappijen snel weer hun vertrouwen in onze luchthaven tonen. Het is ook een hoopvol signaal van herstel voor het hele land, niet in het minst voor de Brusselse economie die zwaar te lijden heeft onder de gevolgen van de aanslagen. De komende maanden zal het heel belangrijk zijn om het imago van ons land in het buitenland weer op te bouwen. Onze doelstelling is om de capaciteit tot 100% te laten stijgen tegen de tweede helft van juni”, aldus nog Feist.