Dossier Aanslagen Brussel

Bom metro Maalbeek doorgespoeld in wc?

Osama Krayem, de tweede verdachte van de aanslag op het Brusselse metrostation Maalbeek, heeft aan de speurders bevestigd dat hij de explosieve inhoud van zijn rugzak in het toilet gegooid heeft. Dat berichten La Libre Belgique en La Dernière Heure. Het parket ontkent, noch bevestigt.

De lege rugzak werd meegenomen door de broers Farisi toen ze het appartement in Etterbeek leegmaakten. Vanuit dat appartement vertrokken Ibrahim El Bakraoui, Najim Laachraoui en Mohamed Abrini (de zogenaamde man met het hoedje) richting Zaventem. Krayem was samen met Khalid El Bakraoui richting Maalbeek gegaan. Hij had zich normaal gezien ook met een rugzak vol explosieven moeten opblazen, maar krabbelde op het laatste moment terug.

Krayem werd samen met Mohamed Abrini enkele weken later opgepakt, maar wat er met de explosieve inhoud van de rugzak gebeurd was, bleef onduidelijk. Krayem heeft nu aan de speurders verteld dat hij de springstof met water verdund heeft en die dan in het toilet gegooid heeft. De speurders beschouwen de verklaring als geloofwaardig.

Bekijk ook: