Priester: "Profeet was dief en verkrachter"

Het bisdom van Brugge heeft de pastoor van Kortemark op de vingers getikt nadat uitlekte dat de pastoor islamofobe uitspraken deed voor een groepje minderjarige leerlingen. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen. Hij noemde de islam een anti-godsdienst en sprak over profeet Mohammed als “een dief, een moordenaar en een verkrachter”.

Als voorbereiding op het Heilig Vormsel hield de pastoor vorige week woensdag een biechtviering. Hij praatte onder meer over de islam, die volgens hem een antigodsdienst is, en de profeet Mohammed. “De profeet Mohammed, een moslim, was een dief, een moordenaar en een verkrachter. Hij had meer dan veertig vrouwen en de jongste was amper negen jaar oud. De islam is eigenlijk zelfs geen godsdienst”, vertelde hij aan de kinderen.

"Verkeerd begrepen"
Na de biechtviering stapte de leerkracht van de kinderen naar de schooldirectie en hij verwittigde het bisdom van Brugge, die de pastoor op het matje riep. De priester zegt dat hij deels verkeerd begrepen werd, maar weigert om zijn woorden terug te nemen. “Mohammed is voor de islam misschien een profeet, maar voor ons niet. Hij leidde een heel losbandig leven en voerde tal van oorlogen”, verduidelijkt de pastoor. Hij bood wel zijn excuses aan.