‘Rode Ridder’ vanaf nu hulpje Rode Kruis

De Rode Ridder heeft in Mechelen de veertiendaagse van het Rode Kruis afgetrapt. Hij verkocht de eerste sticker, waarop dit jaar zijn afbeelding prijkt, aan Mechels burgemeester Bart Somers. De opbrengst van de jaarlijkse stickerverkoop gaat naar de lokale afdelingen van Rode Kruis Vlaanderen die daarmee hun werking bekostigen.

Voor de vijfenvijftigste keer op rij houdt Rode Kruis Vlaanderen een veertiendaagse stickerverkoop. De stripheld die dit jaar op de stickers prijkt, is niemand minder dan de Rode Ridder. Om de actie af te trappen werd een week lang een zwaard in een stenen blok op de Mechelse Grote Markt geplaatst. Niemand van de voorbijgangers slaagde erin het zwaard los te trekken. Ook de Rode Ridder slaagde er eerst niet in, maar nadat hij met de hulp van de vrijwilligers een sticker had verkocht, lukte het plots wel.

Zo'n 13.500 vrijwilligers zullen de volgende 2 weken weer op tal van Vlaamse kruispunten postvatten om hun stickers aan de man te brengen. Vorig jaar werd een recordverkoop van 565.000 stuks behaald, een aantal dat de Rode Kruis-vrijwilligers dit jaar hopen te verbreken.

Naast de stickeractie wordt ook online een actie opgezet: wie een sticker koopt, wordt gevraagd een selfie met de sticker te maken en deze onder #stickfie op de sociale media te posten.