Onvoorzichtigheid oorzaak brand Aalst

De brand in de carnavalswerkhallen in Aalst werd veroorzaakt door een onvoorzichtigheid met een slijpschijf van een carnavalist. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

In de hallen aan de Hoge Vesten in Aalst ging woensdagavond een ruimte van naar schatting 800 vierkante meter verloren. Een groot deel van het materiaal van de carnavalisten ging in de vlammen op. De stad begeleidt de getroffen verenigingen bij de opmaak van een schadedossier.

De branddeskundige is donderdagnamiddag ter plaatse geweest voor verder onderzoek. De deskundige concludeert dat het gaat om een onvrijwillige brandstichting. De brand is te wijten aan een onvoorzichtigheid bij het gebruik van een slijpschijf, "gecombineerd met de aanwezige zeer ontvlambare materialen in de werkhal", zegt het parket.

Voorlopig mag niemand de site betreden, meldt het Aalsterse stadsbestuur. "Door beschadiging aan de infrastructuur en instortingsgevaar blijven de carnavalswerkhallen voorlopig gesloten. De burgemeester stelt een bestuurlijke maatregel in voege waardoor de site verboden terrein is tot na de sloopwerken. De stad vraagt dan ook met aandrang om de site niet te bezoeken. Het terrein wordt dag en nacht bewaakt. De stad stelt alles in het werk om de sloop en heropbouw van de carnavalswerkhallen zo snel mogelijk op te starten.

Bekijk ook: