3 jaar na treinramp nog geen crematie

Volgende week woensdag is het dag op dag drie jaar geleden dat de treinramp in Wetteren plaatsvond. Het enige dodelijk slachtoffer van het ongeval is nog steeds niet gecremeerd omdat het onderzoek nog loopt. De familie van het slachtoffer begrijpt het allemaal niet meer, zij vragen zich af wanneer er eindelijk duidelijkheid zal zijn.

De 64-jarige Willy Van Poucke was een van de bewoners van de Scheldekaai die op 4 mei 2013 zijn huis uit moest. De man raakte echter bevangen door de giftige dampen die uit de riolen kwamen en overleefde het niet. Nu drie jaar later is hij nog steeds niet gecremeerd. Zijn lichaam moet ter beschikking blijven van het gerecht. De man ligt sindsdien wel in een anoniem graf, maar de familie wil de laatste wens van Willy nu echt wel inwilligen. 

Op 4 mei 2013 ontspoorde in Wetteren een goederentrein die chemische producten vervoerde. Dat leidde ertoe dat giftige dampen doorsijpelden tot in de riolering van de omwonenden. Naast het dodelijke slachtoffer raakten een honderdtal mensen gewond. De 51-jarige machinist van de trein was een Nederlander die in opdracht van het Duitse bedrijf DB Schenker reed, onder de vlag van NMBS Logistics.

“Pijnlijk, maar we staan machteloos”
Ook gouverneur Jan Briers vindt de situatie erg pijnlijk. Hij weet wat het probleem is, maar staat naar eigen zeggen machteloos. "Gerechtsdeskundigen zijn mensen die je amper ziet, het is moeilijk om daar iets aan te veranderen."

Bekijk ook: