Ticketgedupeerden samen naar rechter

Test-Aankoop wil alle gedupeerden verzamelen die duurdere concerttickets (onder andere voor K3) kochten op het internet. De consumentenorganisatie organiseert een ‘class action’ of groepsvordering tegen de websites www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl en www.rang1tickets.nl. Ze roepen alle gedupeerden op om zich aan te sluiten via www.testaankoop.be/doorverkooptickets om alle klachten samen te bundelen.

Concerttickets die tegen woekerprijzen op het internet worden doorverkocht, is al lang geen nieuw fenomeen meer. Nog niet zo lang geleden werden tickets voor het felbegeerde concert van Adele op sites aangeboden voor prijzen die opliepen tot bijna 3 000 euro, terwijl de officiële ticketprijs 121,5 euro bedroeg. Onlangs werd door Tele Ticket Service nog een massale fraude ontdekt met de verkoop van tickets voor de afscheidsconcerten van K3, waarbij gemakkelijk 67 procent meer werd gevraagd dan de officiële ticketprijs.

Illegaal
Nochtans verbiedt de Belgische wet deze illegale doorverkoop. “Het is de taak van de overheid om op te treden tegen de vele sites die aan illegale doorverkoop doen, ook de buitenlandse”, zegt Test-Aankoop, “Wanneer zal de overheid eindelijk ook tegen hen zal optreden?”

Test-Aankoop wil alle gedupeerden voor een ‘class action’ samenbrengen “om ervoor te zorgen dat gedupeerde consumenten ook het verschil tussen de vraagprijs en de officiële ticketprijs integraal terugkrijgen." Ze roepen iedereen die slachtoffer werd van deze doorverkooppraktijken op om zich in te schrijven via www.testaankoop.be/doorverkooptickets.

Sites geblokkeerd
Gisteren vroeg de onderzoeksrechter van Brussel aan de Federal Computer Crime Unit om de drie genoemde websites te laten blokkeren. Maar volgens Test-Aankoop is dit veel te laat en worden andere illegale doorverkoopsites niet aangepakt. "Maar zelfs al worden deze sites geblokkeerd, hiermee heeft de consument natuurlijk zijn geld nog niet terug", zegt Test-Aankoop.

Bekijk ook: