Airbnb verdubbelt ondanks terreur

Airbnb blijft spectaculair groeien in ons land. Voor het eerst overschrijdt het kamerverhuurplatform voor particulieren de kaap van 1 miljoen overnachtingen, zo schrijft De Tijd. Van april vorig jaar tot en met maart dit jaar boekten 454.000 gasten een adresje in ons land, goed voor 1,3 miljoen overnachtingen. "Zowel in het aanbod, in het aantal gasten als in het aantal overnachtingen zagen we een verdubbeling", zegt de Belgische topman Philippe Coulon.

Het bedrijf uit Silicon Valley groeide in enkele jaren tijd uit tot een van de grootste spelers in de Belgische toeristische sector. Ons land telde vorig jaar 32 miljoen toeristische overnachtingen in hotels, B&B's en campings. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

Met 1,3 miljoen overnachtingen via Airbnb begint de markt voor particuliere kamerverhuur een serieuze concurrent te worden voor de traditionele hotelsector.

Brussel is met 6.200 overnachtingsplekken goed voor bijna de helft van het Belgische Airbnb-aanbod. Door de aanslagen in Parijs in november, de daaropvolgende Brusselse lockdown en de aanslagen van 22 maart in de hoofdstad viel het toerisme terug. Net als de hotels voelde Airbnb telkens de impact, maar toch slaagde het erin te verdubbelen.