17-jarige bekent 3 valse bommeldingen

De 17-jarige jongen die maandag werd opgepakt na een valse bommelding in verschillende Mechelse scholen, heeft bekentenissen afgelegd over de feiten van maandag én twee soortgelijke meldingen eerder dit jaar. Dat zegt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Het parket heeft het over "een jongen met problemen die allicht onvoldoende besefte wat een valse bommelding kan aanrichten".

De jeugdrechter heeft intussen maatregelen genomen ten opzichte van de jongen, maar daarover wordt verder niet gecommuniceerd. Hij zal allicht ook moeten opdraaien voor de kosten. De jongen zou de meldingen telkens gepleegd hebben vanuit Syntra-campussen, waar hij naar school ging.

Zes schoolgebouwen in Mechelen met in totaal zowat 4.000 leerlingen moesten maandagmiddag ontruimd worden na de bommelding. De lessen werden opgeschort om de politie toe te laten een grondige sweeping van de gebouwen uit te voeren. Er werd niets verdacht gevonden.

Al snel kwam de politie op het spoor van een 17-jarige jongen uit Willebroek. "De verdachte was eerder al in beeld gekomen in het kader van valse bommeldingen in de stations van Mechelen en Leuven en een school in Mechelen", zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. "Toen waren de aanwijzingen echter nog niet concreet."

Bekijk ook: