Gefilmd: Jambon vlamt over snelweg

Een bestuurder heeft met zijn dashcam gefilmd hoe de auto van minister Jan Jambon (N-VA) veel te snel rijdt op de E313. “Het is de schuld van mijn chauffeur”, reageert Jambon in Het Laatste Nieuws, die de beelden online plaatste.

Op 11 april was de Audi A8 onderweg van Hasselt naar Antwerpen. De nummerplaat zegt genoeg: A4, de auto van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Hij zat op de achterbank te werken terwijl zijn chauffeur reed. Op de beelden is te zien dat de chauffeur ter hoogte van Wommelgem snelheden haalt tot 150 kilometer per uur. Even verder zakt de snelheidsbeperking tot 100 per uur, maar de Audi van Jambon blijft vlot 130 rijden.

Jambon bevestigt aan Het Laatste Nieuws dat het om zijn wagen ging. "Het is duidelijk: je ziet dat mijn chauffeur te hard rijdt. Dat valt voor mij op geen enkele manier goed te praten. Hier zijn geen excuses voor", liet hij verstaan via zijn woordvoerder. Na het zien van het filmpje werd de bewuste chauffeur op het matje geroepen. Hij kreeg een ernstige waarschuwing.