Quiz: Kan jij leven van je partner redden?

Al meer dan drie miljoen Belgen gaven hun toestemming om hun gezondheidsgegevens te delen. Dat is erg belangrijk omdat de transparantie in levensbedreigende situaties erg cruciaal kan zijn. Om hun woorden kracht bij te zetten heeft christelijke mutualiteit CM een quiz gemaakt die ons met de neus op de feiten drukt. 

In de quiz krijg je een aantal simpele vragen over de medische achtergrond van je partner, je familie of je vrienden. Je krijgt onder meer de vraag wanneer de laatste vaccinatie tegen tetanus was, welke allergieën ze hebben en welke medicatie ze nemen. En die vragen beantwoorden is duidelijk niet zo evident. Zeker niet als de bijhorende hartslagmeter je vertelt dat de tijd begint te dringen voor de patiënt. Niet snel genoeg of te weinig vragen correct? Dan krijg je de melding dat de patiënt overleden is. 

De christelijke mutualiteit lanceert de campagne om mensen te sensibiliseren hun patiëntgegevens te delen. Op die manier kunnen mensen sneller en beter behandeld worden en kan voorkomen worden dat je onnodige onderzoeken ondergaat.

Wil je de quiz zelf een spelen of wil je meer informatie over het delen van gezondheidsgevens? Dat kan door te klikken op deze link