Lente maakt plaats voor hagel en sneeuw

Wie denkt vandaag te kunnen genieten van mooie temperaturen en een streepje zon, komt bedrogen uit. Het wordt vandaag erg fris met van tijd tot tijd buiten, mogelijk met hagel en eventueel ook onweer. In de Ardennen valt de neerslag veelal onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 3 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en ongeveer 8 graden elders.

s' Avonds en 's nachts komen nog enkele voorjaarsbuien voor. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien. Ook morgen is er niet meteen beterschap: veel bewolking met buiten en kans op hagel en onweer. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige van zuidwest naar noordwest ruimende wind. Het kwik stijgt maar tot 4 graden op de Hoge Venen en ongeveer 9 graden elders.

Van dinsdag tot en met zaterdag blijft het wisselvallig met soms buien. In de Ardennen valt de neerslag dinsdag nog onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. De middagtemperatuur stijgt van ongeveer 7 graden dinsdag naar pakweg 13 graden op vrijdag en zaterdag. Stabiel en warm lenteweer is ook tijdens de eerste week van de maand mei niet in zicht.