Hardy: “Ik ben geen seriemoordenaar”

“Ik ben geen seriemoordenaar”. Dat zegt Renaud Hardy vanuit zijn cel aan het Laatste Nieuws. Hardy is zeven maanden geleden opgepakt. Hij geeft wel toe dat hij Linda Doms heeft gedood. “Maar met de andere moorden en moordpoging waarvan ik verdacht wordt, heb ik niets te maken”, aldus Hardy. De bezwarende elementen van het onderzoek spreken natuurlijk een heel ander verhaal.

Hardy zit in de gevangenis van Sint-Gillis sinds de moord op de Linda Doms, 7 maanden geleden. Aan de telefoon met een journalist van HLN geeft hij toe dat hij de vrouw gedood heeft, hoewel dat niet de bedoeling was. “Linda, dat zat bij mij al zo dwars. Die lachte mij gewoon vierkant uit in mijn gezicht. Het was ook niet de bedoeling om die koud te maken, maar dat is uit de hand gelopen. Ik dacht het eens goed aan haar te gaan zeggen dat het gedaan moest zijn.”

Dat een goede vriendin hem daarna gaan aangeven is, daar heeft hij het moeilijk mee. “Die heeft mij dus ongelooflijk gekloot. Ja, ik moest dat aan iemand kwijt en die heeft dan achter mijn rug naar de politie gebeld.” De moordpoging op Actrice Veerle Eyckermans ontkent hij. Hij zag haar enkele dagen voor de aanval op haar toevallig op straat, beweert hij.

In de brieven aan Het Laatste Nieuws schrijft hij ook dat hij niets te maken heeft met de moord en verkrachting op de 82-jarige Maria Walschaerts uit Leest en de Yvonne De Visscher uit Boortmeerbeek. Dat daar DNA van hem gevonden is, is volgens hem puur toeval.